Elaboración de pan

  Formulario requerido - Formulario formación subvencionada  
  • Compartir :  
Categoría: Taller cocina
Fecha: 05/10/2026 - 20/10/2026

Formación Subvencionada

Características
Modalidad
Presencial
Total horas curso
20
Lugar teoría
Aula No Cuino - Torredembarra

Cant.


Calendari curs

Dilluns 5 d'octubre de 17 a 21h

Dimarts 6 d'Octubre de 17 a 21h

Dilluns 13 d'octubre de 17 a 21h

Dilluns 19 d'octubre de 17 a 21h

Dimarts 20 d'Octubre de 17 a 21h

Objectius

Realitzar les tasques d'elaboració de peces de pa i brioixeria, utilitzant les eines necessàries per al pastat, format de peces, fermentació, cocció i refredat i el posterior envasament

Contingut del curs

  • Identificació de les Innovacions del sector forner
  • Canvi d'hàbits
  • Valor nutricional del pa
  • Matèries primeres: nous cereals, nous productes, noves especialitats
  • Classificació i explicació d'elements materials i alimentaris
    • Les matèries primeres
    • El material auxiliar i l'utillatge utilitzat a les elaboracions
    • La maquinària emprada a Forn
  • Descripció de les tècniques bàsiques d'elaboració a Forn
    • Formulacions
    • Tipus de pastat
    • Temps de repòs
    • Tècniques de preformat, bolejat i format
    • Tipus i temps de fermentació
    • Cocció i acabat de producte: talls, grenyat, temperatures de forn
    • Identificació dels possibles defectes
  • Aplicació de les tècniques de fermentació i els diferents ferments utilitzats en fleca
    • Tipus de fermentació
    • Ferments naturals, massa mare
    • Llargues fermentacions
    • Fermentació en directe
  • Aplicació de fórmules i processos d'elaboració de pans i altres productes de forn
    • Elaboracions bàsiques
    • Masses: d'alta hidratació, de baixa hidratació, enriquides i de sabors
  • Realització i elaboració de pans i tast
    • Pa de massa mare
    • Pans amb noves farines i cereals
    • Pans d'alta hidratació
    • Pans enriquits
    • Productes assortits de forn
  • Tast dels diferents productes (visual, tàctil, olfactiu i degustació)

Requisits participants

Requisits d'accés de l'alumnat Acreditacions/ titulacions.

· Complir com a mínim algun dels següents requisits:

   - Certificat de professionalitat nivell 1 - Títol Professional Bàsic (FP Bàsica)

   - Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent.

   - Títol de Tècnic (FP Grau Mitjà) o equivalent. - Certificat de Professionalitat de nivell 2.

   - Haver superat la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà.

   - Haver superat qualsevol prova oficial d'accés a la Universitat.

 

· Experiència professional, no es requereix.

 

· Altres

   - Quan l'aspirant no disposi del nivell acadèmic mínim o de l'experiència professional, demostrarà coneixements i competències suficients per participar en el curs amb aprofitament mitjançant una prova d'accés UNA VEGADA FINALITZADA LA INSCRIPCIÓ. Enllaç prova d’accés: https://forms.gle/E32NtsQc6L5tQ2467 

Documentació administrativa que cal aportar

Per formalitzar la inscripció, una vegada complimentat el formulari cal adjuntar en el mateix formulari o enviar a info@vamformacio.cat la documentació que es detalla a continuació:

- Fotocopia DNI/NIE ambdues cares i vigent

- TITULACIÓ ACADÈMICA homologada pel Ministeri Educació Espanyol.

- Treballadors/es en actiu o ERTO: NÒMINA mes anterior per a treballadors en actiu / VIDA LABORAL actualitzada

- Autònoms/es: darrer REBUT AUTÒNOM

- Aturats/es: DARDO actualitzat

Formador/s

Alba Molas Gregorio

C.P Pastisseria i Confiteria

Gerent de UdPFormacio (Una de Postres Formació)

Formador/s

  
0
Cerrar
0 Cursos
Subtotal 0,00 €
Si tienes problemas para hacer la inscripción, sigue las instrucciones aquí
1. Darse de alta como usuario como:
  - PERSONA FÍSICA, en el caso de particulares.
  - PERSONA JURÍDICA, en el caso de empresas o autónomos.

2. Seleccionar el curso deseado.

3. En el caso de FORMACIÓN PROGRAMADA
Selecciona la opción: precio curso o precio empresa bonificado.
(ojo, solo se puede tramitar la bonificación para los trabajadores dados de alta en la empresa el primer día del curso).

4. Indicar el nº de personas a inscribir. Clicar en “empezar la inscripción” y, si todo es correcto, “confirmar inscripción”.

5. Rellenar los datos del ALUMNO. En caso de inscripciones múltiples, dispones de varias pantallas para cada persona a inscribir. Y ya puedes “confirmar el formulario y finalizar inscripción”. Recibirás un correo de confirmación de la inscripción.

6. En el caso de FORMACIÓN PROGRAMADA, en el apartado “Pago” hay que gestionar el pago del total del coste de la inscripción.
Recibirás la correspondiente factura para realizar la transferencia bancaria.
La inscripción quedará confirmada en el momento de recibir el pago.