Manipulació d'aliments + mesures d'higiene Covid 19
Si ets empresa i vols bonificar el cost de la formació pels treballadors en actiu selecciona l’opció
Objectius
- Adquirir els coneixements bàsics establerts a la manipulació d'aliments i aplicar-los a l'entorn laboral.
Objectius específics:
- Conèixer els tipus d'aliments i la contaminació a què són susceptibles.
- Aprendre pautes d'higiene, manipulació i manteniment de locals per tal de treballar amb aliments de manera segura i evitar contaminacions.
- Conèixer la normativa en matèria d'alimentació i altres problemes relacionats amb l'alimentació no derivats de contaminacions com al·lèrgies i intoleràncies.
Disposar de les normes actuals en higiene alimentària i seguretat al lloc de treball respecte el COVID19.
Contingut del curs
1. Els aliments
1.1 Tipus d’aliments
1.2 Contaminació microbiana dels aliments
2. Manipulació i higiene alimentària
2.1 Higiene del manipulador
2.2 Higiene del local
2.3 Pràctiques higièniques per a la manipulació d'aliments
3. Legislació alimentària aplicable
3.1 Normativa actual genèrica
3.2 Aliments al·lèrgens i intoleràncies
UD 1 - EL coronavirus. COVID - 19. L'ORIGEN
Lliçó 1. Els coronavirus. Què són ?. Origen animal. SARS El brot 2019
UD 2 - LA MALALTIA. COVID-19
Lliçó 1. La malaltia i la seva propagació.
Lliçó 2. Gravetat i Riscos.
Lliçó 3. Transmissió.
Lliçó 4. Contagio.Indice RO. Càrrega viral. Vies de contagi.
Lliçó 5. Períodes d'incubació i quarantena.
Lliçó 6. Tractaments
UD 3 - ACTUACIÓ DAVANT POSSIBLE CONTAGI
Lliçó 1. Com sé si tinc COVID-19 ?. TEST Diagnòstic. PCR. TEST Ràpids IGG.IGM .. Lliçó 2. Com actuo si he tingut un contacte estret?
Lliçó 3. Quan puc rebre assistència domiciliària?
Lliçó 4. Com i quan s'obté l'alta ?. ¿Immunitat?
UD 4 - MESURES D'HIGIENE PERSONAL. Neteja i desinfecció. AÏLLAMENT SOCIAL
Lliçó 1. Mesures preventives.
Lliçó 2. M.P. d'Higiene personal. Rentat de mans ..
Lliçó 3. M.P. Neteja. Desinfecció. Ventilació. Productes. Equips. Mètodes. Procediments.
Lliçó 4. M.P. de distanciament social - Aïllament total. Compromís individual. Quarantena a casa.
Lliçó 5. M.P. per millorar el sistema immunitari.
Lliçó 6. M.P. Psicosocials. Preparar-me per a una pandèmia.
Lliçó 7. M.P. Equips de protecció individual (EPI). Procediments. Elecció. Treure. Posar.
UD 5 - desescalada: CENTRES DE TREBALL.
Lliçó 1. La desescalada. Fases.
Lliçó 2. M.P. Generals. Protocols
Lliçó 3. M.P. Generals - Tots els sectors.
Lliçó 4. M.P. específiques comerç minorista.
Lliçó 5. M.P. específiques per a enviaments a domicili.
Lliçó 6. M.P. específiques per a hostaleria i restauració.
Lliçó 7. M.P. específiques per a obres de construcció. Annex. Recomanacions de l'Ministeri de Sanitat
Documentació administrativa que cal aportar
Per formalitzar la inscripció, una vegada complimentat el formulari cal adjuntar en el mateix formulari o enviar a info@vamformacio.cat la documentació que es detalla a continuació:
- Fotocopia DNI/NIE ambdues cares i vigent
- TITULACIÓ ACADÈMICA homologada pel Ministeri Educació Espanyol.
- Treballadors/es en actiu o ERTO: NÒMINA mes anterior per a treballadors en actiu / VIDA LABORAL actualitzada
- Autònoms/es: darrer REBUT AUTÒNOM
- Aturats/es: DARDO actualitzat