VAM Formació   /   Agrícola i vitivinícola (Centre Acreditat Dept. Agricultura)   /   Informació del curs

   Cercador de cursos
Formulari inscripció via @gmail Formulari inscripció Accés a aula

Agrícola i vitivinícola (Centre Acreditat Dept. Agricultura)

Carnet de Manipulador i aplicador de productes fitosanitaris Nivell bàsic (Ordre AAM/152/2013)
Modalitat: presencial
Mètode: Teòric\Pràctic

Durada:
Teoria: 21 hores
Pràctica: 4 hores
· Formació a mida. Demana'ns pressupost
Preu treballadors/autònoms: 200€     
Objectius
Formar els alumnes del curs perquè assoleixin els coneixements fonamentals sobre les plagues, productes fitosanitaris i la seva utilització evitant els riscos sobre els aplicadors, la població i el medi ambient. Capacitar els alumnes per a l'obtenció del carnet de nivell bàsic de manipulador de productes fitosanitaris, imprescindible per a l’adquisició/compra de productes fitosanitaris i d’acord amb la nova normativa de 2013.

Persones que han de tenir el carnet d’aplicador i manipulador de productes fitosanitaris de nivell bàsic:
 • El personal auxiliar de tractaments terrestres i aeris incloent els no agrícoles i els/les agricultors/es que facin tractaments en la pròpia explotació i que no disposin de personal auxiliar i emprin productes fitosanitaris que no siguin o no generin gasos tòxics, molt tòxics o mortals.

 • El personal auxiliar de la distribució que manipuli productes fitosanitaris.


*IMPORTANT:
- El cost del curs inclou la gestió del carnet davant del Departament d’agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.
- Les pràctiques es duran a terme en les instal.lacions d'Horta Cal Marxant

   AULA    MÈTODE    DATES    HORARI   
Aula Programacio a mida
Teòric\Pràctic31 Desembre
Temari
 • Plagues (inclou les malalties i les males herbes) dels cultius: classificació i descripció.
 • Productes fitosanitaris: classificació i descripció. Importància i contingut de les etiquetes i de les fitxes de dades de seguretat: classificació i etiquetatge. pictogrames, paraules d’advertiment, frases de risc o indicacions de perill, consells de prudència, símptomes d’intoxicació i recomanacions per a les persones usuàries. Casos pràctics.
 • Riscos derivats de la utilització de productes fitosanitaris per al medi ambient. Mesures per reduir aquests riscos, incloent mesures d'emergència en cas de contaminacions accidentals. Bones pràctiques ambientals en relació amb la preservació dels recursos naturals, biodiversitat, flora i fauna. Protecció i mesures especials establertes en la Directiva marc de l'aigua (Directiva 2000/60/CE). Eliminació d'envasos buits. Casos pràctics.
 • Perillositat dels productes fitosanitaris per a la salut de les persones:
 • Riscos per a les persones consumidores per residus de productes fitosanitaris. Manera d'evitar-los i mesures d'emergència en cas de contaminacions accidentals. Concepte de seguretat alimentària.
 • Riscos per a la població en general.
 • Riscos per a les persones aplicadores: intoxicacions i altres efectes sobre la salut. Pràctiques de primers auxilis.
 • Estructures de vigilància sanitària i disponibilitat d'accés per informar sobre qualsevol incident o sospita d'incident.
 • Mesures per reduir els riscos sobre la salut: nivells d'exposició de la persona operari/ària. Possibles riscos derivats de fer mescles de productes. Mesures preventives i de protecció de la persona aplicadora. Equips de protecció individual (EPIs).
 • Pràctiques d’identificació i utilització d’EPIs.
 • Seqüència correcta durant el transport, emmagatzematge i manipulació dels productes fitosanitaris.
 • Mètodes de control de plagues, malalties i males herbes incloent els mètodes alternatius. Tractaments fitosanitaris. Preparació, barreja i aplicació.
 • Mètodes d'aplicació de productes fitosanitaris. Factors a tenir en compte per a una aplicació eficient i correcta.
 • Equips d'aplicació: descripció i funcionament.
 • Neteja, manteniment i inspeccions periòdiques dels equips.
 • Pràctiques d'aplicació de tractament fitosanitari.
 • Relació treball-salut: normativa sobre prevenció de riscos laborals.
 • Mètodes per identificar els productes fitosanitaris il·legals i riscos associats al seu ús. Infraccions, sancions i delictes.
 • Condicions específiques
  Vam formació també realitza formació a mida per a empreses. En aquests casos, podem desplaçar-nos a les seves instal·lacions o voltants, a realitzar el curs en les dates i horari que els interessin. Consulti amb els nostres tècnics de formació al telèfon 977 645 895 o 664 802 549 o per email: info@vamformacio.cat. Podeu consultar la nostra ample oferta formativa a la web . Per a formacions a mida poseu-vos en contacte via mail.

  Totes les formacions es poden bonificar pel sistema de bonificacions de la Seguretat Social (Fundació Tripartita). Vam Formació realitza totes les gestions sense cost addicional, per tal que les empreses recuperin el cost de la formació.

  Formació de Carretilles elevadores, plataformes elevadores i pont grua:
  No es podrà accedir a la part pràctica si no es supera prèviament l'examen de la part teòrica.
  Obtenció del carnet: En aquest curs es pot complementar la titulació mitjançant carnet, per la qual cosa s'ha de portar una foto mida carnet el primer dia de curs. Pot fer-se també via email enviant-la a info@vamformacio.cat, indicant nom, cognoms, nom del curs i data en la qual està inscrit.

  Formació de manipulació d'aliments:
  Obtenció del carnet: En aquest curs es pot complementar la titulació mitjançant carnet, per la qual cosa s'ha de portar una foto mida carnet el primer dia de curs. Pot fer-se també via email enviant-la a info@vamformacio.cat, indicant nom, cognoms, nom del curs i data en la qual està inscrit.
  Demana informació
   Aturat       Empresa       Altres

  *Nom i cognoms
  *Email
  *Telèfon
      Ubicació:
   Programacio a mida
      Observacions
  PUBLICITAT: En compliment del que preveu l'article 21 de la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic (LSSICE), sol·licitem el seu consentiment per a la subscripció i enviament de la nostra newsletter (VAM FORMACIO I ENSENYAMENT PROFESSIOANL, SLO).
   Si    No
  Fi del tractament: mantenir una relació comercial mitjançant l'enviament de comunicacions dels nostres productes o serveis a través del Butlletí de Noticies al qual s'ha subscrit.
  Criteris de conservació de les dades: es conservaran durant no més temps del necessari per mantenir la fi del tractament i quan ja no sigui necessari per a tal fi, es suprimiran amb mesures de seguretat adequades per garantir la seudonimització de les dades o la destrucció total de els mateixos.
  Comunicació de les dades: no es comunicaran les dades a tercers, excepte obligació legal.
  Drets que assisteixen a l'Interessat:
  • Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment.
  • Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament.
  • Dret a presentar una reclamació davant l'Autoritat de control (www.aepd.es) si considera que el tractament no s'ajusta a la normativa vigent.