Manipulació d'aliments i seguretat alimentària APPCC
|
|
TALLER D'INTOLERÀNCIES I AL.LÈRGIES ALIMENTÀRIES PER A COL.LECTIUS |
|
Modalitat: semipresencial
Mètode: Teòric
Durada:
Teoria: 6 hores
Pràctica: 0 hores
|
|
|
· Formació bonificable
· Formació amb descomptes especials per aturats
· Formació a mida. Demana'ns pressupost
|
|
Preu treballadors/autònoms: 113€
|
Objectius
A mesura que es perfeccionen els mètodes de diagnòstic cada vegada s'incrementa el percentatge de població afligit pels errors congènits del metabolisme.
Aquesta nova capacitat diagnòstica revela també un increment en la població d'adults en els quals es detecten malalties de l'alimentació com la celiaquia o la intolerància a la lactosa, població que entra en conflicte amb serveis de restauració col•lectiva no preparada per a l'atenció d'aquests comensals . Menjadors d’empreses, escoles, llar d’infants, cases de colònies, hospitals i centres geriàtrics, així com serveis de càtering i restaurants, no tenen en el major dels casos de formació i informació per a dotar l'oportú servei que garanteixi la seguretat d'aquells subjectes que han de fer ús d’ells.
Reglament (UE) 1169/2011, de 25 d’octubre aplicable a partir del 14 de desembre de 2014.
|
AULA |
|
MÈTODE |
|
DATES |
|
HORARI |
|
| Aula Programacio a mida
| | Teòric | | 31 Desembre
| | | |
Temari
Introducció: Incidència i població de risc
· Definicions: al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
· Símptomes: al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
· Les dues principals intoleràncies: Intolerància a la lactosa i al gluten (o malaltia celíaca)
· Substàncies o productes que causen al·lèrgies o intoleràncies
· Mesures per prevenir els efectes de les al.lèrgies i les intoleràncies. La contaminació creuada
· Plans d’autocontrol: Plà de Control del Al.lèrgens - Sistema Appcc (Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control) en la Indústria alimentària.
· Manual de Bones Pràctiques d’elaboració en la restauració col·lectiva i Guia de pràctiques correctes d’higiene per als restaurants: gestió dels al.lèrgens.
· Processos claus per la gestió dels al.lèrgens
· LEGISLACIÓ: al.lèrgens en productes envasats i al.lèrgens en productes sense envasar:
§ Reglament CE 1169/2011 sobre la informació alimentaria facilitada al consumidor
§ Guia breu en matèria d'informació alimentària sobre els al·lèrgens en aliments sense envasar en establiments de restauració i comerç minorista.
Condicions específiques
Vam formació també realitza formació a mida per a empreses. En aquests casos, podem desplaçar-nos a les seves instal·lacions o voltants, a realitzar el curs en les dates i horari que els interessin. Consulti amb els nostres tècnics de formació al telèfon 977 645 895 o 664 802 549 o per email:
info@vamformacio.cat. Podeu consultar la nostra ample oferta formativa a la web . Per a formacions a mida poseu-vos en contacte via mail.
Totes les formacions es poden bonificar pel sistema de bonificacions de la Seguretat Social (Fundació Tripartita).
Vam Formació realitza totes les gestions sense cost addicional, per tal que les empreses recuperin el cost de la formació.
Formació de Carretilles elevadores, plataformes elevadores i pont grua:
No es podrà accedir a la part pràctica si no es supera prèviament l'examen de la part teòrica.
Obtenció del carnet: En aquest curs es pot complementar la titulació mitjançant carnet, per la qual cosa s'ha de portar una foto mida carnet el primer dia de curs. Pot fer-se també via email enviant-la a
info@vamformacio.cat, indicant nom, cognoms, nom del curs i data en la qual està inscrit.
Formació de manipulació d'aliments:
Obtenció del carnet: En aquest curs es pot complementar la titulació mitjançant carnet, per la qual cosa s'ha de portar una foto mida carnet el primer dia de curs. Pot fer-se també via email enviant-la a
info@vamformacio.cat, indicant nom, cognoms, nom del curs i data en la qual està inscrit.
Demana informació